Denna ekologiska och kallpressade baobabolja är en av märket Crearomes ekologiska och kallpressade oljor av hög kvalitet.

Beskrivning: Baobabolja innehåller viktiga fettsyror och vitamin A, D och E vilket hjälper huden att skydda sig mot ett hårt yttre klimat och återfukta. Detta gäller inte bara huden utan även naglar och hår.

Baobabolja skyddas bra mot härskning och är mycket mjukgörande och lugnande. Vanliga användningsområden för baobabolja är till kosmetika, hudvård och massage.

Mitt omdöme: Jätte skön olja, framför allt till ansiktet! Den är tjock men smidig och dryg, känns som en skyddande hinna som tas upp av huden. Den absorberas snabbt utan att kännas fettig eller oljig. Perfekt att använda som sminkborttagning enligt mig, i alla fall om du har lättare smink på. Då tar jag bara oljan och smörjer in den i hela ansiktet och över ögonen och sköljer därefter noggrant. Huden lämnas ren och återfuktad.

Eftersom att kallpressad baobabolja är en av få oljor som inte täpper till porerna så är den perfekt att använda till ansiktet. När man har torr hy, eller yttorr hy, så är detta bara bättre eftersom att den har använt för att skydda mot torr hud och hårt klimat som kan besvära denna hudtyp genom generationer.

Att dosera vegetabiliska oljor gör mig alltid lite fundersam – hur mycket ska man egentligen använda sig av för att oljan ska vara återfuktande nog men samtidigt inte bli fettigt? Var alltid försiktig när du doserar och ta lite i taget, ofta räcker det långt. Baobabolja är en dryg olja så du behöver inte så mycket. Jag har funderat på om den inte skulle vara bra att använda till barn, någon som vet?

Snabbkurs – vad är Baobabolja?
Baobabträdet, eller träden kanske man ska säga, består av 8 trädarter varav 6 kommer från Madagaskar, 1 från Afrika och 1 från Australien. Träden är höga och med bred omkrets och långa grenar. Baobabträden suger upp enorma mängder vatten för att klara långa torrperioder och dess frukt ser ut som ett avlångt päron i gul/grön färg.

Baobabolja är en ljusgul olja som extraherats från frukten av baobabträdet. Denna olja har varit känd i tusentals år och använts av samhällena runt omkring baobabsläkten. Miljön där dessa trädsläkten växer är varma och torra så man har använt denna olja för att skydda torr huden, naglar och hår. Det sägs att oljan kan förbättra elasticitet och stimulera regenerering av celler och det bästa av allt är att den inte täpper igen porer!

Eftersom baobabolja innehåller omega 3, 6 och 9 är den skön och avslappnande att använda mot kliande hårbotten, mjäll eller andra hudproblem så som eksem.