Allt fler människor upplever de hälsofrämjande fördelarna med superfoods som Gojibär, Noni frukt och Acaibär. En superfood kan definieras som mat som erbjuder överlägset näringsvärde för den mängd kalorier den innehåller. Acaibär anses vara en av de bästa generellt på grund av deras otroliga antioxidantegenskaper och sägs ha många andra hälsofördelar.

Tyvärr har detta resulterat i att många tillskottstillverkare och distributörer gör skandalösa påståenden om de här bärens underverk. När en produkt blir populär, som Acai har falska påståenden börjat dyka upp överallt. Men innan jag undersöker dessa, låt oss ta reda på mer om Acai.

Acaibär är en mörklila frukt som liknar en druva. Dessa bär växer i stora kluster nära toppen av palmer som växer i Amazonas regnskogar. Varje Acaibär innehåller bara 10% fruktmassa och ett stort frö vilket inte har några fördelar så att skörda denna frukt är mödosamt eftersom trädet inte har några grenar och varje kluster av bär måste skäras och sättas ner manuellt för att bevara fruktmassan intakt.

Surfare och idrottare hävdade att det ökade deras energinivåer. Slutligen blev forskare uppmärksamma på detta och fann att Acai verkligen hade fördelaktiga egenskaper.

Fördelarna med Acai

Smaken av Acai bär efter bearbetning och pulverisering beskrivs ofta som en fruktig rödvinssmak med chokladövertoner. Inom näringsmassan och skalet är Acai bär fyllda med antioxidanter, aminosyror, fibrer, essentiella fettsyror, vitaminer och mineraler som gör den till en nästan perfekt energiserande frukt.

Populariteten av Acai beror främst på dess mycket höga koncentration av antioxidanter. Kortfattat är antioxidanter molekyler som förhindrar oxidation av andra molekyler. Oxidation producerar fria radikaler som kan skada cellerna och körtlarna i våra kroppar vilket gör oss mer benägna att sjukdomar och åldrande. Eftersom våra kroppar utsätts för en mängd olika toxiner och producerar biljoner av fria radikaler är det viktigt att vidta åtgärder för att minska effekten av fria radikaler i kroppen. Att ha en diet rik på antioxidanter är det första steget och införandet av Acai i din kost är ett annat möjligt sätt att förebygga skador av fria radikaler.

Acai har blivit erkänt som en av världens högsta ORAC-livsmedel (Oxygen Radical Absorption Capacity). ORAC är ett mått på hur bra antioxidanter som kan neutralisera fria radikaler. Ju högre värde desto bättre använder kroppen det för att bekämpa fria radikaler. Acai har mer än dubbelt så många antioxidanter som blåbär och nästan tio gånger så mycket som druvor.

Antioxidanterna som finns i Acaibär, anthocyaniner, är utmärkta för hjärtas hälsa. Hjärtsjukdomar blir alltmer ett problem i världen och det finns ett utmärkt alternativ att hitta naturliga sätt att hålla ditt kardiovaskulära system frisk. Dessutom är anthocyaniner också bra för att förhindra oxidation av kolesterol. När cirkulerande kolesterol, oavsett om du har höga eller låga nivåer, blir den oxiderad och sitter i väggarna i artärerna som orsakar inskränkning. Denna uppbyggnad av ”plack” leder till slut till högt blodtryck vilket naturligtvis är farligt.

Fiber som finns i Acaibärens skal och massa kan hjälpa matsmältningen. Fiberna kan hjälpa till att förebygga eller lindra förstoppning och kan hjälpa till att stödja ett hälsosamt kardiovaskulärt system.
Acai är naturligt hög i essentiella fettsyror som har en fettsyraprofil som liknar olivolja. Kopplingen mellan essentiella fettsyror och hjärthälsa och ett hälsosamt nervsystem är väl dokumenterat.
Acaibär innehåller aminosyror som hjälper till att främja muskelprestanda, energiproduktion, uthållighet och styrka.
Acai bär innehåller lika mycket C-vitamin som blåbär och är också en källa till Vitaminer A, B1, B2, B3 och E. Det är också en källa till kalcium, magnesium, zink och koppar.
Med en sådan fantastisk näringsprofil är det inte svårt att förstå varför Acai bär kan vara till nytta för din hälsa och kan hjälpa till att sakta ner åldringsprocessen.

Hypen om Acai

Det finns ingen tvekan om hälsofördelarna med Acaibär. Tyvärr, när en produkt blir väldigt populär kan det tyvärr leda till vilseledande information och påståenden.

För det första är den största sektorn som Acai har inriktats till viktminskning. Det finns många webbplatser som hävdar att ta Acaibär i en vätska eller kapselform så kommer det att bidra till att minska i vikt. Ett stort antal vuxna tar varje tillfälle till att gå ner i vikt. Är det då en överraskning att Acai har inriktats till denna publik?

Sanningen är att Acai bidrar till kroppens övergripande hälsa och inte enbart för viktminskning. En hälsosam livsstil inklusive en mängd olika grönsaker, protein och frukt i kombination med någon form av träning kommer att vara till stor nytta. Jag avvisar inte att Acai kan vara till nytta men det borde inte åberopas vara enbart för att gå ner i vikt. Ja, antioxidanter hjälper till att neutralisera biprodukterna från fettförbränning och därigenom säkerställa att kroppen kan fortsätta att bränna fett. Acai’s fiberinnehåll hjälper till att rensa kolon och detta är ett av stegen för att uppnå viktminskning eftersom många av oss har trög matsmältning.

Acai är dyrt eftersom bären måste frystorkas inom 24 timmar för att hålla sin näringsprofil intakt. Frystorkning bevarar godheten hos Acaibärensom finns i skalet och massan och inte i saften.

Många produkter som innehåller Acai använder bara en liten mängd Acai och blandar produkterna med andra fyllmedel eller juice.

Det finns många tillverkare som hävdar att Acai hjälper till att bota artrit, hjälper till mot depression och förbättrar libido. Uppriktigt sagt är jag skeptisk till dessa påståenden.

Så vilken Acaiprodukt ska du använda?

Det finns uppenbarligen många acai-tillskott på marknaden men det som jag rekommenderar är ekologisk RAW Acai från denna butik med massa hälsokost. Denna produkt ger 100% ekologiskt Acaipulver som snabbt har frystorkats för att bevara de aktiva komponenterna och inte behandlas alltför ofta vilket resulterar i nedbrytning av dess aktiva komponenter. För att sammanfatta, Acabär:

  • Hjälper till att öka dina antioxidantnivåer för att hjälpa till att neutralisera skadliga fria radikaler.
  • Ökar dina energinivåer.
  • Stöder ditt immunförsvar.
  • Hjälper till att främja ett hälsosamt matsmältningssystem.