Spirulina blir ofta klassificerad som ört på grund av sina fantastiska hälsofrämjande egenskaper men det är faktiskt en bakterie eller en blågrönalger som finns i orörda sötvattensjöar, dammar och floder. Det är mest känt som ett av världens mest näringsrika kompletterade superfoods eftersom det ger hälsoeffekter till praktiskt taget alla organ och kroppsfunktioner.

Spirulina modulerar immunsvaret
Spirulina har länge varit vördad för sin förmåga att stärka immunförsvaret. Eftersom det aktivt främjar cellregenerering hjälper det sår att läka snabbare och återhämtning från sjukdomar uppträder snabbare. Spirulina förstärker immunsystemet vilket gör att personen är mindre benägen att uppleva förkylningar och andra smittsamma sjukdomar.

Spirulina hjälper synen
Spirulina är ett utmärkt komplement för dem som vill förbättra sin syn. Denna blågrönalger är mycket rik på vitamin A och detta vitamin är utomordentligt viktigt för friska ögon. Av samma skäl har det sedan länge rekommenderats att äta fler morötter för dem som vill förbättra sin ögonhälsa men spirulina har faktiskt tio gånger mer vitamin A per gram morötter.

Spirulina minskar inflammation och lindrar PMS-symtom
Spirulina är en av de ledande källorna till Gamma-linolensyra (GLA), ett av de mest kraftfulla antiinflammatoriska ämnena i naturen. GLA är också särskilt fördelaktigt för kvinnor eftersom det kan underlätta symptomen på PMS. Det har 26 gånger mer kalcium än mjölk vilket gör det till ett utmärkt näringstillskott för gravida kvinnor.

Spirulina hjälper till att förbättra matsmältningssystemet
Spirulina underlättar avfallshanteringen genom matsmältningssystemet vilket reducerar stressen på hela systemet. Det främjar också friska bakterier i matsmältningssystemet och hjälper till att förbättra absorptionen av kostämnen.

Spirulina hjälper kroppen Detoxa naturligt
Spirulina har en mycket hög koncentration av klorofyll, en av naturens mest kraftfulla avgiftningsmedel. Det har visat sig vara effektivt vid hjälp av att ta bort toxiner från blodet och det binder till sig tungmetaller och radioaktiva isotoper vilket gör det mycket fördelaktigt för dem som genomgår radioaktiv terapi.

Ytterligare hälsofördelar med Spirulina
• Spirulina är mycket högt i biobärbart järn vilket gör det till nytta för dem med anemi eller graviditet med minskad risk för förstoppning
• Spirulina är en bra källa till vitaminer B-1 (tiamin), B-2 (riboflavin), B-3 (nikotinamid), B-6 (pyridoxin), B-9 (folsyra), B-12 (kobolamin), Vitamin E och vitamin K1 och K2
• Det är också en stark källa till kalium, krom, koppar, magnesium, mangan, fosfor, selen och zink
• Den har fyra gånger blåbärets antioxidantförmåga
• Spirulina är en proteinproduktkälla: gram per gram mer än nötkött, fjäderfä, fisk och sojabönor