Här kommer ett DIY-tips. Jag älskar nämligen morotsolja och älskar hur den ger huden en fin färg och lyster. Dessutom känns huden verkligen återfuktad och mjukgjord efter några timmar med morotsolja, vilket jag gillar är på grund utav den skyddande egenskaperna i kombination med näringsämnena. Morotsolja är super rik på antioxidanter och vitamin A – vilket huden älskar. So, whats not to love? Well! Jag tycker personligen att morotsolja är en väldigt tjock olja i konsistensen, och eftersom jag själv föredrar torrare oljor så blev jag nästan alldeles till mig när jag kom på denna DIY hudvårdsblandning. DIY står för do-it-yourself (eller på svenska gör-det-själv). Ni kan hitta flera liknande inlägg från mig under kategorin som heter ”Vi tipsar”. Jag tycker i alla fall definitivt att du borde testa denna mix som ansiktsolja – och kroppsolja går självklart toppen det också.

Du behöver:

Arganolja
Morotsolja
Oljorna bör vara ekologiska och kallpressade. Gärna komma från kooperativ eller vara rättvisemärkta.

Därefter behöver du en ren förpackning att hälla blandningen i. Jag tog en förpackning från min flytande african black soap som jag rengjorde bland annat på grund av återvinningssyftet och även hällfunktionen som jag uppskatta då att jag inte behöver röra den färdiga produkten med fingrarna förutom vid applicering. Att inte stoppa fingrarna i produkten utgör ofta en större skillnad än vad många tror, och det är en anledning till att en produkt bevarar sin färskhet. Så se till att du förvarar dina produkter korrekt och att du har en smart förpackning som gör att du inte behöver få bakterier i varan.

Eftersom arganolja är en vegetabilisk olja som går åt det torrare hållet och är fullspäckad med näringsämnen så som E-vitamin nyttig blir denna blandning en perfekt ansiktsolja som ger näring, fukt, kärlek, lyster samt antiaging egenskaper till din hy. Den blir helt enkelt matad på det bästa sättet! Morotsoljan är något tjockare och ger en fin lyster med en känsla av att man fått sig en liten hint av solens strålar. Denna blandning är riktigt utsökt! Och så himla enkel, samt billig. Bara fördelar.

Resultat: Just för att jag tycker att morotsolja är lite för fet i normala fall till att ha till ansiktet så vart det perfekt att blanda ut den med arganolja, en mycket härlig blandning! Okej, det känns som att jag har prisat denna blandning nog nu haha. Men den var verkligen lyckad, i mitt tycke.

Jag tog 2/3 arganolja till 1/3 morotsolja men jag tycker fortfarande att morotsoljan är lite för fet trots att den nu är utblandad – så nästa gång hade jag nog till och med tagit 3/4 arganolja till 1/4 morotsolja. Annars får jag lätt känslan av att vara ute i solen en svettig och varm dag i ett fuktigt klimat. Och den känslan är inte något jag uppskattar att få i vardagen.

Om du testar denna blandning får du jätte gärna kommentera och berätta vad du tyckte! Jag kan också tipsa om att ifall du känner att mixen är för fet för din hudtyp så använd den endast på natten. Och på dagen håller du dig till din vanliga ansiktskräm.