Precis som rubriken antyder Rosacea Aloe Vera Juice och Aloe Vera Gel är något som ligger mycket nära varandra, även om rosacea och Aloe Vera produkter är sina raka motsatser! Men har du rosacea bör du låta dem förenas. Drygt 10 procent av befolkningen har Rosacea vilket är en ärftlig hudsjukdom. Den kommer oftast kring 30 års ålder och är bestående eftersom det för dagen inte finns något som helt botar det. Det finns olika behandlingar där laser är en behandlingsteknik där man med laser minskar antalet ytliga blodkärl. Oftast krävs flera behandlingar och kostar från några tusenlappar per behandling. Det finns dock nackdelar med sådan behandling. Läs mer nedan!
Det finns som sagt inget botemedel som permanent tar bort rosacea men däremot kan man minska effekten så man inte behöver lida något speciellt av det, precis som med flera andra sjukdomar. Det finns läkare som skriver ut kortisonsalva för att behandla rosacea i ansiktet vilket kan tyckas vara helt förkastligt. Kortison verkar och tar ner rosacea för stunden men samtidigt gör kortison huden tunn, skör och irriterad vilket gör att rosacea kan blossa upp ännu mer så snart man upphör med kortisonbehandlingen. Som tur är skriver inte allt för många läkare ut kortisonsalva för att använda i ansiktet. Däremot kan man själv utföra en rosacea behandling med Aloe Vera som är välkänt sedan länge för att lugna, lindra och vårda huden. Det är ett rent naturmedel och inget läkemedel, därför kan inte läkare rekommendera det. Det är ju inte klassat som läkemedel och det är ju det enda läkare kan skriva ut i sin yrkesroll.

Aloe Vera juice mot rosacea ihop med gel
Man kan använda både gel och Aloe Vera juice mot rosacea för att dämpa effekten. Även du som kanske fått kortisonsalva från läkare och efteråt fått större besvär kan efter sådan behandling lugna ner med Aloe Vera gel. Med det är helt avgörande att man använder äkta och helt ren Aloe Vera gel som är producerat direkt från Aloe Vera växten och inte producerats från frystorkad Aloe Vera. Det har inte alls samma effekt.
Smörj morgon och kväll. Där emellan kan du använda Aloe Vera ansiktskräm så huden har ett bra skydd under hela dagen samtidigt som Aloe Vera tillförs huden. Rosacea går som sagt inte att bota helt men den kan däremot dämpas på detta sätt och när du fått effekt och dämpat symtomen kan det räcka att enbart använda Aloe Vera ansiktskräm och istället övergå till att dricka ett glas Aloe Vera juice på morgon och kväll. Men det är något du ser efter några veckors behandling och man gör då en lugn övergång. Du kanske föredrar eller märker att Aloe Vera gel och, eller enbart, ansiktskrämen med Aloe Vera räcker efter en tid och då använder du enbart det.

Det är helt individuellt beroende på hur omfattande din rosacea är. Men det är viktigt att inte göra snabba växlingar utan låta huden sakta, mycket sakta, vänja sig.